Beschikbaarheid:
Beschikbaarheid:

Schiphol groeit

Schiphol groeit
Gezien het feit dat Schiphol mee wil doen met de grote jongens op het gebied van het creƫren van een onmisbare internationale luchthaven, zal het mee moeten groeien met allerlei trends. Niet alleen fysieke uitbreiding en het betrekken van andere luchthavens zoals Lelystad zijn hierbij van belang.

Ook het updaten van technische aspecten, het verlagen van de tarieven, de verbetering van de toegankelijkheid van Schiphol en het uitbreiden van de parkeergelegenheden spelen een grote rol in de groei van Nederlands grootste verkeerscentrum.

Technische ontwikkeling
Sinds juni 2015 maakt de luchthaven Schiphol gebruik van nieuwe body scanners. Op deze manier kunnen mensen sneller, zonder stress en zonder dat er fysiek gecontroleerd hoeft te worden aan hun reis beginnen.

Niet alleen dit maakt de controle aangenamer, ook het design van het hele controle gebied draagt bij aan het verlagen van de vakantiestress. Warme kleuren, aangenaam licht en houten vloeren en plafonds moeten ervoor zorgen dat mensen zich meer op hun gemak voelen tijdens het noodzakelijke scanproces.

Naast snufjes op de luchthaven zelf, blijft Schiphol ook niet achter wat betreft app-ontwikkeling. Met de Schiphol-app kunt u op de hoogte blijven van actuele vluchtinformatie, plattegronden van de luchthaven bekijken, Schiphol Travel taxi's reserveren en ontvangt u kortingsvouchers aan de hand van uw vlucht.

Goedkoper vliegen
We kunnen tegenwoordig soms al voor een prikkie naar onze favoriete bestemming door de groeiende concurrentie op luchtvaart gebied. Alleen wordt het ons wel heel aantrekkelijk gemaakt, wanneer Schiphol voor het tweede jaar op rij de tarieven voor luchtvaartmaatschappijen verlaagt.

Vanaf april 2016 hoeven luchtvaartmaatschappijen gemiddeld 11,6 procent minder te betalen aan havengelden (geld dat betaald wordt voor het gebruik van de aanwezige faciliteiten/service).

''Daardoor behoudt Schiphol op het gebied van tarieven een sterke internationale concurrentiepositie'' (bron: http://fd.nl/ondernemen/1125232/havengelden-schiphol-in-2016-met-11-6-omlaag-op-termijn-weer-omhoog)

Wanneer u van plan bent om na april 2016 vanaf Schiphol op vakantie te gaan, kan het dus zomaar zijn dat uw vliegtickets goedkoper uitvallen. Dat zou zeker een goed begin van de vakantie zijn!

Toegankelijkheid
Niet alleen Schiphol zelf is bezig met verbeteringen, ook de faciliteiten rondom de luchthaven dragen bij aan het versterken van de positie van Schiphol. Wanneer u als Nederlander met het openbaar vervoer reist, zult u ongetwijfeld wel eens tegen de nodige vertraging oplopen: storing, defecte bovenleiding of een wissel die niet werkt.

En zeker wanneer u op tijd staat en een vlucht moet halen, is dat niet de meest ideale situatie. Daar komt nog bij dat de dagen korter worden en de temperatuur omlaag gaat: ijs op het bovenleiding, bevroren wissels... Naast de intensieve verbouwingen in en rond de Schiphol tunnel, start de NS met het eerder laten rijden van lege treinen bij ijzel om vertragingen te voorkomen en beter voorbereid te zijn op eventuele defecten.

Op deze manier kan worden bekeken of ijzel kan worden verwijderd en of er daarna weer veilig kan worden gereden.

Parkeergelegenheid rond Schiphol groeit mee
Wanneer u toch het zekere voor het onzekere wilt nemen en met eigen vervoer uw reis wilt beginnen, zijn er tegenwoordig talloze opties. Zo kunnen we bijvoorbeeld in de zomer van 2016 een uitbreiding van Schiphol P3 verwachten, waarbij er ruimte wordt gemaakt voor ongeveer 2500 extra auto's door middel van een overdekte parkeergarage. Bij ons kunt u reeds 40 verschillende parkeerterreinen met elkaar vergelijken en bieden we zo voor iets wat wils.