Beschikbaarheid:
Beschikbaarheid:

Stijgend aantal passagiers op Schiphol2015 + 3,5%

Met ruim 12,7 miljoen passagiers in het eerste kwartaal van 2015 zien de Nederlandse luchthavens het aantal passagiers stijgen. Vergeleken met vorig jaar is dit een stijging van 4,1%. Schiphol is zonder twijfel de meest bezochte luchthaven van Nederland, want van alle luchthaven heeft 91% van de passagiers via Schiphol gevlogen.

De stijging van het aantal passagiers

Van de 12,7 miljoen passagiers die via Nederland gevlogen hebben dit kwartaal, vlogen maar liefst 11,5 miljoen passagiers via Schiphol. Dit is een stijging van 3,5% in vergelijking tot vorig jaar. Uit gegevens van de luchthaven blijkt dat bijna een derde buiten Europa vloog en hiermee dus een intercontinentale bestemming had.

Andere luchthavens in Nederland, zoals Eindhoven, had een relatief laag percentage in vergelijking tot Schiphol: slechts 4%. Schiphol biedt voor vele passagiers slechts een overstapplaats en is het niet de eindbestemming. 43% van de passagiers vlogen via Schiphol naar een andere bestemming.

Overige luchthavens van Nederland

Niet alleen Schiphol ziet een stijging van passagiers, maar ook de luchthavens van Groningen en Eindhoven tonen grote stijgingen. Groningen is het meeste gegroeid van deze twee luchthavens. Men kreeg daar bijna twee keer zoveel passagiers te verwerken. Een stijging van dus bijna 50%. Ook Eindhoven ziet sinds het derde kwartaal van 2009 haar passagiers alleen maar stijgen. Ook in het eerste kwartaal van 2015 was dit weer een feit.

Smart parking op Schiphol

De grootste luchthaven van Nederland ziet dat haar Smart Parking zone een steeds groter begrip wordt. Men kiest er steeds vaker voor om de auto te parkeren bij Schiphol. Het parkeerterrein is uiterst betrouwbaar en daarom ook geliefd onder de passagiers. Daarnaast biedt Schiphol verschillende services aan, zodat je snel op je plek van bestemming komt op de luchthaven.

Je wordt vanaf het parkeerterrein naar de luchthaven gebracht en je bagage wordt veilig opgeborgen. De prijzen van smart parking kunnen nog wel eens variëren, in verband met seizoen, en kunnen daarom het beste worden opgezocht op de website van Schiphol.

Q-Park parkeren op Schiphol

Niet alleen smart parking wint populariteit op Schiphol, ook Q-Park parkeren wordt steeds populairder. Met de verschillende opties kun je soms al parkeren vanaf € 1,79 per dag. Je moet dan wel minimaal drie dagen parkeren en je kunt er maximaal 21 dagen parkeren.

Het totaalbedrag komt dan uit op ’s slechts € 37,50. Ook Q-Park is geliefd onder de Nederlanders en niet alleen omdat het terrein beveiligd is, maar ook omdat het naast de N201 gevestigd is. Het parkeerterrein biedt ook nog eens een goede service aan: je wordt gratis van en naar Schiphol gebracht. Je kunt maximaal vier mensen meenemen met deze service, dus als je met z’n vijven in de auto zit zal je iets moeten bijbetalen.

Het bestellen van de Q-Park Park en Fly

Op het moment dat je een Q-Park en Fly parkeerkaart bestelt krijg je hier automatisch een soort insteekhoes bij. De insteekhoes zorgt niet alleen voor bescherming van de parkeerkaart, maar dient ook als het vervoersbewijs voor de gratis ophaal- en wegbrengservice. Houd de insteekkaart daarom bij je en verlies deze niet.

De lijnbus naar de luchthaven rijdt 24 uur per dag. Het maakt dus niet uit of je midden in de nacht landt op Schiphol of tijdens de spits. Op drukke momenten rijdt de bus tot wel zeven keer per uur. De busrit heeft een zeer korte duur: binnen slechts 15 minuten ben je al op de luchthaven. Op het busstation waar je uitstapt, stap je op terugreis ook weer in. Je kunt dan de insteekhoes weer gebruiken om terug te reizen naar het parkeerterrein.